Innerchild work

Soms ontdek je tijdens een sessie dat je aan je innerlijke kind(eren) moet werken. Je hebt niet jong kunnen zijn omdat… Je hebt niet genoeg kunnen spelen met andere kinderen omdat…je bent niet gezien omdat….Je hebt eigenlijk deeltjes van jezelf niet kunnen ontwikkelen en daarmee eigenschappen buiten de deur gezet die je wel had maar waar je niet meer over kunt beschikken. Om te helen is het belangrijk hiermee aan de slag te gaan.

Laatst had ik een cliënte die een paar sessies had gedaan we hebben gekeken waar de problemen die zij had vandaan kwamen. De wortels daarvan lagen in een ver verleden . Ze waren ontstaan in een vorig leven waarin ze in eenzelfde soort situatie verkeerde als in haar huidige leven. De daardoor ontstane problemen werden getriggert en zij had er opnieuw last van.

Nadat we die problemen hadden doorgewerkt moest er ook gekeken worden naar het feit dat zij, doordat haar moeder niet goed kon functioneren geen kind heeft kunnen zijn. Geen kind kunnen zijn in die zin dat zij nooit met andere kinderen kon omgaan niet heeft kunnen spelen omdat zij van haar moeder in de huishouding moest werken en moest ook nog op haar jongere broer en zusje passen. Dat maakte dat zij niet heeft kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes waardoor ze al veel te vroeg volwassen is geworden .Ze was te serieus en had geen plezier in haar leven.

Vervolgens hebben we haar innerlijke kinderen (de stukken die ze buiten haarzelf had geplaatst ) aan het woord gelaten en de ruimte gegeven om zich te uiten. Ze werd zich bewust van het feit dat ze over veel meer eigenschappen beschikte zoals humor plezier kunnen hebben, grapjes maken Beter kunnen relativeren enz. Alle eigenschappen, waarvan zij zich niet bewust was die ook te hebben werden geïntegreerd en geactiveerd. Zij voelde zich nu meer een geheel met andere, nieuwe energie en levensgeluk. Ze had het gevoel de wereld weer aan te kunnen.

OOK BESCHADIGDE GENEGEERDE INNERLIJKE KINDEREN MOETEN WORDEN BEHANDELD EN GEHEELD OM VOLLEDIG TE KUNNEN FUNCTIONEREN.

 

Inner Child Work – Joan E Childs, LCSW