Regressie – reincarnatie en inner childtherapie

Regressie therapie
Je bent op onderzoek uit om te kijken of regressietherapie een therapievorm is voor jou.

Regressie is teruggaan naar de wortels van je probleem om de oorzaak vanaf het moment van ontstaan er van op te sporen. Het is nodig om helemaal naar het eerste begin van je probleem terug te gaan zodat je begrijpt hoe wanneer en waardoor het is gekomen en met wie er bij was of waren. Het is van belang om te herontdekken welke gevoelens emoties gekwetst of beschadigd werden. Welke ladingen zijn er ontstaan. Deze emotionele wond zal dan pas kunnen genezen als elk aspect word doorgewerkt en onderzocht is. Dat geeft helderheid en inzicht. Buiten het inzicht is het ook van belang om de plekken in het lichaam op te zoeken waar je de ladingen, energie gekoppeld aan die emoties hebt opgeslagen in je lichaam.Die ladingen blokkeren de energie stroom in je lichaam die daar blokkades hebben veroorzaakt.Door je daar bewust van te worden kan je ze loslaten en zal je daar geen last meer van hebben, 

Ook is het belangrijk tijdens de sessie je emoties te verwoorden en te uiten b.v. schuld of angst, woede en verdriet enz. Als een sessie goed is doorgewerkt en afgerond is de therapie geslaagd. Door het inzicht dat er is ontstaan zijn er handvatten verkregen waarmee je verder kunt werken aan een andere, betere,nieuwe benadering van je probleem voor een beter resultaat. De emotionele wond is geheeld en het laatste stukje doe jijzelf door met de gegevens die omhoog zijn gekomen aan de slag te gaan. Zo werkt  regressie therapie.

In sommige gevallen waarin kinderen of jonge mensen niet zichzelf konden zijn is het belangrijk om ook het innerlijke beschadigde kind te genezen en daar een sessie op te doen. De vraag is dan, wat hield je tegen om jezelf te zijn of wat was er de oorzaak van datje nu  niet meer jezelf kan zijn. Waarom en waardoor is het gekomen dat je niet hebt kunnen spelen met andere kinderen. heb je al vroeg moeten zorgen voor je zieke moeder, je broers en zusjes enz. De daardoor kwijtgeraakte eigenschappen zoals zelfvertrouwen doortastend kunnen zijn enz. integreren we zodat je daar opnieuw over kunt beschikken. We troosten en helen het kind en geven het de opdracht om door te groeien tot de huidige leeftijd van de persoon in kwestie. Pas als het innerlijke kind weer is geheeld kunnen verloren eigenschappen en karakter trekken weer naar behoren functioneren en de mens erachter weer gelukkig zijn. 

Reïncarnatie.

Als een probleem heel diep zit en ik vraag aan de cliënt om terug te gaan naar het eerste ontstaan van hun probleem komen sommige mensen in hun jeugd of op een ander tijdstip terug. Dat is iets wat ik niet stuur. dat regelt het onderbewustzijn zelf. Het kan ook dar mensen zeggen :ik ben nu in een ander land en nu een vrouw inplaats van een man, waarna de omstandigheden worden beschreven waarin de regressant toen leefde. Dan liggen daar de wortels van het probleem verborgen en is het meegenomen naar het huidige leven. We werken dat leven met al zijn gevoelens en emoties net zo minutieus door alsof het het huidige leven is. Daarna kijken we wat voor gevolgen dit heeft gehad in het huidige leven om ook deze door en af te werken zodat er helderheid en begrip voor in de plaats is gekomen.

Als regressietherapeut werk ik ook hard samen met mijn cliënt om te ontdekken waar en wanneer het probleem is ontstaan en dat kan op een prettige rustige manier. Er zij allerlei technieken om stress te omzeilen en op een afstand te kijken als er iets vervelends of naars is gebeurd. Kortom regressie therapie werkt op alle fronten bevrijdend oplossend en bevredigend.

Regressietherapie rol beschrijving
Regressietherapie werkt diep door omdat je op 4 niveaus werkt. Het is niet alleen maar praten maar ook werken op energetisch, emotioneel, gevoel en somatisch gebied. De rol van de therapeut is volgend en goed luisteren. Van de cliënt wordt verwacht eerlijke antwoorden te geven op de vragen van de therapeut. regressietherapie is een samenspel is tussen therapeut en cliënt. Therapie is vooral werken aan en voor jezelf.    .

Regressietherapie verwachting
Je verwacht misschien dat regressietherapie altijd moeilijk en zwaar is. Dat is niet zo. Er zijn technieken om in de regressiesessie bij te sturen. Dat is vooral om in bepaalde situaties afstandelijk er door heen te gaan je voelt het niet maar je ziet van een afstand wat er gebeurd! 

Regressietherapie sessies

Regressie is terug gaan of val naar de oorzaak van je problemen. Het is allemaal opgeslagen in het onderbewustzijn en met technieken omhoog te halen. Het onderbewustzijn houdt alles vast zoals verdriet angsten enz. en stuurt mee in je beslissingen. Dat is niet wat  er moet gebeuren  Je moet vrij zijn in en je keuzes niet laten beïnvloeden door oude emoties en of angsten 

Mensen met psychische problemen kunnen niet geholpen worden door een regressietherapeut omdat de opleiding niet genoeg is om mensen met stoornissen te mogen helpen. Raadpleeg de huisarts die je naar de juiste hulp kan verwijzen.

Bel mij geheel vrijblijvend op voor vragen hierover. Ik wens je snelle oplossing van je problemen toe. tel 0355267652 Ik neem alle tijd om je voldoende te informeren. Bij voorkeur in de avonduren. In het weekend mag ook.

Thea de Gruyter
Regressie/reïncarnatie- en inner child therapeut.