Relatieproblemen

KIJKEN VANUIT EEN ANDERE INVALSHOEK

Doel van de regressie therapiesessie is: Uit te zoeken waardoor en wanneer de problemen zijn ontstaan. Vaak is er verbetering van de situatie mogelijk door een beter begrip van elkaar en je functioneren te verkrijgen. Vanuit een andere invalshoek leren kijken naar elkaar en dat kan heel verrassend zijn. Eigenlijk is de oplossing al in je onderbewustzijn aanwezig maar je bent al zolang met je problemen bezig. Je bent het zat en op een punt gekomen dat je het niet meer ziet zitten en niet meer weet wat je eraan zou kunnen veranderen. Door de sessie krijg je inzicht in eigen rol en die van je partner. Werkt, verhelderend  oplossend en inspirerend. Begrip voor elkaar en elkaars karakter is al de helft van de therapie. Het geeft nieuwe moed, nieuwe kansen maar ook inzicht als de koek echt op is en het echt niet meer gaat.

Duur van de sessie 2.5 tot 3.00 uur

Voor wie is dit geschikt;  mensen die niet tevreden of ongelukkig zijn  in hun  relatie. Het is niet meer leuk en je begrijpt elkaar niet meer. Het lijkt wel of de chemie is verdwenen’ Wat is er misgegaan en waardoor is het gekomen ? Is er nog iets aan te doen te veranderen? of kan ik beter stoppen ? 

Rol van de cliënt. Samen met de regressietherapeut goed naar de situatie te kijken, hoe het  zover heeft kunnen komen. Waarom en waardoor er een negatieve ontwikkeling is ontstaan. Hoe heeft het zover kunnen komen. Als je dat hebt ontdekt  weet je wat je er aan zou kunnen veranderen. Je kan op elk moment in je leven beginnen met te veranderen

Therapeut: zonder te oordelen of kritiek te hebben de cliënt hierin te begeleiden en gezamenlijk te zoeken naar positieve oplossingen, andere invalshoeken. De emoties te neutraliseren zodat je weet wat er verandert moet worden om de controle over je leven terug te krijgen.

Werkwijze: intake  sessie evaluatie, bespreking door en nawerking. Eventueel een vervolg sessie plannen indien nodig. Aantal behandelingen; 2 tot 3

Je bereikt het volgende :Helderheid, via een andere invalshoek kijken naar jezelf . Weten wat je wil en wat je moet doen  Nieuwe gezichtspunten en oplossingen en vooral weer verder kunnen met elkaar

Je verkrijgt: mentaal: inzicht. Somatisch: oplossen van lichamelijke blokkades. Spiritueel: inzicht om te veranderen en te handelen naar nieuwe verkregen inzichten.

Andere regressie therapie thema’s die hiermee verband kunnen  houden: innerchild therapie, oude angsten.| Ontshokken na geweld of trauma.| Slaapproblemen.