voorbeeld sessie heimwee!

Heimwee is te verhelpen

Een jonge man van ongeveer 21 jaar komt bij mij omdat hij van zijn heimwee af wil komen. Hij vertelt mij dat als hij met vrienden met vakantie is hij daar van te voren als een dijk tegenop ziet omdat hij weet dat hij het niet lang uit zal houden omdat hij zo onrustig wordt dat hij naar huis teug wil gaan. Het is al een paar keer gebeurd dat hij ondanks de belofte het nu wel te zullen blijven, hij toch de vakantie afbreekt tot groot ongenoegen van zijn vrienden.

In trance gekomen komt hij terecht in een leven waar hij een vazal van een ridder was in een groot kasteel. In het dorp dat rond het kasteel is gebouwd woont hij met zijn ouders.Het speelt zich af in de late middeleeuwen. Hij ontmoet daar zijn vrouw en krijgt een gezin met kinderen. Hij voelt zich gelukkig. De tijden zijn echte rauw en hij moet er vaak op uit om grote en kleine akkefietjes voor de ridder op te lossen wat niet zonder slag of stoot gaat. Het gewone leven voor zijn vrouw en kinderen gaat ook door en als hij van zijn reizen terugkeert vind hij bij zijn vrouw liefde veiligheid en geluk.

Op een dag rijdt hij te paard  uit met een groep mannen. Zij moeten  een aantal plunderaars tegenhouden en het kasteel met zijn heerser beschermen tegen de aanvallers. Hij gaat verder weg dan anders en als de strijd is geleverd keert hij terug met een kleiner aantal mannen. De strijd duurde lang en was vermoeiend. Velen vonden de dood. Als hij in buurt van zijn dorp terugkeert merkt hij dat er iets iet in orde is.Terwijl hij dichter bij zijn huis komt, slaat de schrik hem om het hart. Vele huizen zijn vernield en in de brand gestoken. Het is er een ware ravage .Angstig gaat hij op zoek naar zijn eigen huis en komt tot de verschrikkelijke ontdekking dat het met de grond is gelijk gemaakt en van zijn familieleden is geen spoor te bekennen. Later vind hij zijn kinderen terug die zijn ondergebracht bij een oom het enige familielid dat nog in even is.

Deze oom vertelt hem dat zijn rivaal de boel heeft verraden en dat een groep mensen uit het dorp is gaan plunderen nadat ze door zijn rivaal waren opgehitst om dat te doen. Om hem te treffen hebben ze als eerste zijn vrouw ontvoerd terwijl de kinderen ergens buitenshuis waren.

Woedend probeert hij informatie te krijgen en gebruikt daarbij niet zulke fraaie methoden  om mensen aan de praat te krijgen. Uiteindelijk komt hij achter de plek waar ze haar gevangen houden. Hij speelt een kat en muis spel. Wanhopig  geworden bedenkt hij een list om zijn vrouw te bevrijden. Zijn rivaal is echter niet van gisteren en had deze stap al voorzien. Hij doodt zijn vrouw terwijl hij gedwongen wordt om daarnaar te kijken en laat hem daarna vrij.De ultieme straf.

Geknakt en ontgoochelt vormt hij een groep vertrouwelingen om hem heen en breng de rest van zijn leven vechtend door. Hij voelt zich schuldig en verwijt zichzelf dat hij zijn vrouw niet beter heeft beschermd. Het leven kan hem iets meer schelen en verbitterd sterft hij in de hitte van de strijd.

Conclusie.

Door de regressie sessie begrijpt hij waar zijn heimwee vandaan komt. In het huidige leven is zijn vrouw uit dat vorige leven nu zijn moeder en nu valt het kwartje. Hij begrijpt waarom hij zo moeilijk van huis en haard kan weggaan Zijn oude schuldgevoelens over die vorige situatie hielden hem in de houdgreep plus de angst dat er iets ergs tijdens zijn afwezigheid kon gebeuren. Het is een enorme opluchting. In deze vakantie is het gelukt om te blijven. Omdat hij in gedachten nog niet helemaal zeker was dat het goed zou kunnen gaan kwam erna een week de twijfel in hem op maar die heeft hij overwonnen. Hij is niet teruggegaan. Bovendien heeft hij samen met zijn vrienden veel plezier geha

De band met zijn vrouw c.q moeder was zo sterk door het geleden trauma. Nadat hij had ingezien dat zijn moeder een volwassen vrouw is die zichzelf heel goed kan redden en dat zij nu in heel andere betere omstandigheden verkeerd besefte hij dat hij haar los moest laten om zijn eigen leven te kunnen leiden. Mijn suggestie je kunt haar altijd even bellen of mailen als je van huis bent toverde een glimlach te voorschijn op zijn gezicht.

Na afloop wenste ik hem een gelukkige relaties met een mooie sterke vrouw toe en een reeks lieve kinderen.

Waarop hij lachend de deur uitging