INTROVERT denken niet in regressie te kunnen gaan

 

INTROVERT?  NIET OF SLECHT IN REGRESSIE KUNNEN GAAN HOE LOS JE DAN PROBLEMEN OP ?

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Iemand is erg introvert, heeft moeite in zich te laten kijken. Het lukt vaak wel om naar recentelijk gebeurtenissen te gaan die nog niet in het onderbewustzijn zijn weggezakt

Er kwam een man in mijn praktijk waarvan zijn vrouw en de mensen uit zijn directe omgeving vonden dat hij wat socialer zou moeten worden. wat meer aan de gesprekken deel moest nemen. Vervolgens vond hijzelf dat hij vast zat en hij wilde uitzoeken wat hij moest veranderen in zijn leven om weer schot in de situatie te verkrijgen. Wij gingen na de intake aan de slag.

Ik gebruikte verschillende technieken om hem in regressie te krijgen maar dat lukte niet. Als iemand niet in regressie gaat werken we cognitief. Hij had problemen met mensen om zijn ideeën over te brengen op de manier zoals hij dacht dat het geregeld zou moeten worden. Dat is lastig als je met een klant zakelijk in gesprek bent en je bent het niet met hem eens maar………. je laat dat niet weten. Dan ontstaat er onbegrip en irritatie aan twee kanten en een boze klant is het gevolg.

Ik vroeg hem eens naar een recentelijk gebeurde conflict situatie te gaan. Dat kon hij wel vertellen. Er volgde een verhaal waarin hij vertelde dat hij bij een cynische klant verkeerd werd beoordeeld bij het oplossen van een computer probleem.Hij verschilde van mening hoe het probleem moest worden opgelost maar durfde niet tegen de klant in te gaan Hij kwam niet goed voor zichzelf op door aan te geven dat het anders was dan hoe de klant het zag. Zwaar gefrustreerd is hij bij deze klant weggegaan. Boos op zichzelf. De klant uit onbegrip, boos op hem. Zijn baas was er ook niet blij mee. Zo jaag je klanten de deur uit

Stap voor stap zijn we door de situatie heen gegaan en kunnen ontrafelen hoe zijn opstelling was en de manier waarop hij dat zou kunnen verbeteren en veranderen. We hebben samen nieuwe gedragsregels opgesteld. Ik liet hem een anker maken en koppelde deze nieuwe regels en inzichten hieraan met de boodschap; Als je het nodig hebt om te verandereren maken jouw vingers dit anker. Dan weet je hoe je het nu beter, moet aanpakken. Als je nieuwe inzichten gedurende de sessie verankert  zet je in de hersenen een knop om en op het moment dat het nodig is kan je ze gebruiken en toepassen. Die regels hebben we in het onderbewustzijn ingetoetst door ze in de trance 10 keer met toenemende aandacht te laten herhalen, zodat hij ze niet meer zal vergeten. Heel effectief1 Werkt door in het dagelijkse bewustzijn.

Met moeite kon hij nog naar een andere recente gebeurtenis terug gaan die we nog cognitief hebben doorgewerkt. Deze sessie gaf hem genoeg informatie om te willen en kunnen veranderen. Na de het evaluatie gesprek is hij tevreden naar huis gegaan.

CONCLUSIE.

Iemand die introvert is wordt niet ineens extravert maar kan de situatie toch wijzigen door zijn of haar gedrag aan te passen,door inzicht te krijgen waar de crux zit. Betreffende de opdracht van zijn vrouw en directe familie leden om socialer te worden zoals zij dat uitdrukten is wat te zeggen. Een karakter verander je niet. Hij wordt nooit een babbelaar omdat dat er niet in zit .Maar hij kan heel goed luisteren en dat is iets wat je niet van iedereen kan zeggen. Zijn antwoorden snijden hout. Daar heb je iets aan. Dat is ook sociaal zijn maar op een andere manier.  Het is maar hoe je het bekijkt. De sessie was gelukt.